Sevgililer Günü’nde Satışlarınızı Artıracak 9 İpucu

Sevgililer Günü'nde Satışlarınızı Artıracak 9 İpucu
Sevgililer Günü’nde Satışlarınızı Artıracak 9 İpucu

Sevgililer Günü, ortaya çıkış hikayesi kesin olarak bilinmese de, her yıl şubat ayının 14’ünde tüm dünyada kutlanan özel bir gündür. E-ticaret alanında takvimin en önemli tarihlerinden biri olan Sevgililer Günü, satışlarını artırmak isteyen e-ticaret satıcılarına büyük fırsatlar sunuyor. iyziBlog’da bu sefer, satışlarınızı artırmak için kullanabileceğiniz bazı taktikleri inceleyeceğiz ve 14 Şubat’ta istediğiniz kârı elde etmenizi sağlayacak yolları sizinle beraber keşfedeceğiz.

Sevgililer Günü nedir?

Sevgililer Günü Nedir?

Her yıl 14 Şubat tarihinde tüm dünyada kutlanan Sevgililer Günü, e-ticaret takvimindeki en önemli özel günlerin başını çekmektedir. İnsanlara sevdikleri kişiye sevgilerini gösterme fırsatı sunan Sevgililer Günü; sevgililer, nişanlılar ve evli çiftler tarafından kutlanmaktadır. 

İngilizce’de “Valentine’s Day”, “St. Valentine’s Day” gibi isimlerle bilinen bu özel günün kökeninin, Valentine isimli bir din adamına dayandığı rivayet edilmektedir. “Valentine”, günümüzde “Sevgili” anlamında kullanılan bir kelimedir. 

Sevgililer Günü’nün e-ticaret için önemi

Sevgililer Günü, insanlara sevdiklerine hediyeler alıp, sevgilerini göstermeleri için önemli bir fırsat sunar ve e-ticarette de büyük bir talep artışını beraberinde getirir. Çevrimiçi perakendeciler, günün anlamına hizmet edecek ürünlerin satışı ile yüksek gelirler elde edebilir. Bunun yanında, insanlar bu günü sevdikleri ile beraber geçirmek isteyecekleri için, hazır giyim ve kişisel bakım gibi kategorilerdeki satışlarda da artış görülebilir. Online alışverişin sağladığı rahatlık da, bu gün özelindeki e-ticaret hacmini daha da genişleten faktörlerden biridir.

E-ticaret satıcılarının iple çektiği özel günlerden biri olan Sevgililer Günü öncesi hem fiziksel mağazalarda, hem çevrimiçi alışverişte oldukça yoğun bir trafik yaşanmaktadır. Özellikle son yıllarda sayısı ve yaygınlığı hızla artan e-ticaret siteleri ve pazaryerleri, bu gün için özel olarak hazırlanmaktadır.

İyi bir hazırlık ve doğru stratejiyle hareket ederek siz de bu özel günden istediğinizi alabilirsiniz. 14 Şubat’ta istediğiniz başarıya ulaşmak için;

Geçmiş yılların verilerine bakın ve rakiplerinizi analiz edin

Eğer e-ticarete yeni başladıysanız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, geçmiş yıllara ait satış verilerini araştırmak ve rakip analizi yapmak iyi bir başlangıç olacaktır. Sevgililer Günü satış stratejinizi belirlemeden önce, geçmiş yıllara ait e-ticaret verilerini edinmeyi ve rakiplerinizin attığı adımları detaylıca incelemeyi unutmayın.

Satış yaptığınız ülke, sattığınız ürün çeşidi ve lojistik gibi değişkenleri göz önünde bulundurarak detaylı bir strateji oluşturun. Yaşanması muhtemel farklı senaryolarda ortaya çıkacak problemleri önlemek veya takviye olarak kullanabileceğiniz birden çok plana sahip olmak, bu süreçte elinizi rahatlatacaktır. Bu sayede gerektiği kadar ürün stoklayabilir ve iş gücünüzü doğru planlayarak üzerinizdeki stresi yönetebilirsiniz. Müşterileriniz bu özel günü sevdikleriyle kutlarken, siz de satışlarınızı artırmanın sevincini yaşayın.

E-ticaret sitenizi veya mağazanızı bu güne hazırlayın

Sahip olduğunuz e-ticaret siteniz veya mağazanızı, Sevgililer Günü’ne hazır hale getirin. Hazırlayacağınız bannerlar ve bilgilendirici görseller ile müşterilerinizin dikkatini çekebilir ve sizi neden tercih etmeleri gerektiğini insanlara gösterebilirsiniz. 

Bu tarihe özel, markanızı ve vermek istediğiniz mesajı doğru aktaran bir slogan bulun. Akılda kalıcı bir mesaj, kullanıcıyı satın alma işlemini tamamlamaya itebilir.

Günümüzde pek çok kullanıcı, çevrimiçi alışverişlerini akıllı telefon uygulamaları üzerinden yapmayı tercih etmekte. Bu tercihi; cep telefonlarının ayrılmaz birer parçamız haline gelmesi ve mobil uyumlu alışveriş platformlarının giderek yaygınlaşması ile anlamlandırabiliriz. Kullanıcılar, mobil cihazlarından alışveriş yapmanın rahatlığını, Sevgililer Günü’nde de arayacaklardır. O yüzden tüm bu sebepleri göz önünde bulundurarak, e-ticaret sitenizin mobil cihazlarda sorunsuzca çalıştığından emin olun.

Sevgililer Günü’ne özel indirimlerle öne çıkın

Sevgililer Günü satışlarınızı artırmanın en etkili yollarından birinin de, bu güne özel indirimler sunmak olduğunu söyleyebiliriz. 14 Şubat’a özel hazırladığınız indirimli fiyatlar, müşterilerin satın alma tercihlerini markanız lehine etkileyebililir. Unutmayın, indirimleri hepimiz çok severiz!

Takvimin diğer günlerinde rastlayamayacağı oranlarda indirimlerle alışveriş fırsatı yakalayan kullanıcı, Sevgililer Günü hediyesini markanızdan satın almaya daha eğilimli olacaktır. Atacağınız bu basit adımla satışlarınızı artırın.

Dijital pazarlamayla maksimum performansa ulaşın

Dijital pazarlama; internet üzerinden ürün ve hizmetlerin tanıtım, reklam ve satış operasyonlarının gerçekleşmesini sağlayan bir pazarlama disiplinidir. E-ticarette başarıya direkt etki eden dijital pazarlamanın önemi, edinilen başarısız tecrübelerle beraber anlaşılmaktadır.

Dijital çağda rakiplerinizin gerisinde kalmamak için, çağın şartlarına uygun hareket etmeniz gerekir. Özenle hazırlanmış kapsamlı bir dijital pazarlama stratejisinin, e-ticarette hedeflediğiniz başarıya giden yolu açacak bir adım anlamına gelebileceğini unutmayın.

İyi bir dijital pazarlama stratejisi yaratabilmek için, pek çok farklı aracın iyi seviyede kullanılabilmesi gerekir. Sevgililer Günü satış stratejinizi belirlerken, sahip olduğunuz tüm satış kanallarını, sosyal medya sayfalarınızı, reklam hesaplarınızı bir bütün halinde ele alarak hareket etmelisiniz. E-posta ve SMS pazarlama, sosyal medya ve arama motoru reklamları, blog yazıları ve görsel içerikler üretmek gibi birçok farklı enstrümanı doğru ve uyumlu kullanarak bu özel günü en kârlı şekilde kapatabilirsiniz.

SEO’ya dikkat edin, markanıza uygun bir dil oluşturun

Böylesine rekabetçi bir ortamda başarıya ulaşmanın kilit faktörlerinden biri de; kullanıcılara görünür olmaktır. Markanızın çevrimiçi görünürlüğünü artırmak için ise dikkat edilmesi gereken konu SEO, ya da Türkçe karşılığıyla Arama Motoru Optimizasyonu. 

Markanızın kimliğini yansıtırken, müşterilerinizin zihninde iz bırakıp, merak duygusu yaratacak özgün içerikler oluşturmaya özen gösterin. Sattığınız ürün ve sektörünüz özelinde anahtar kelimeleri tespit edip, doğru ve etkili bir dil oluşturarak mesajınızı insanlara ulaştırabilir ve markanızın çevrimiçi görünürlüğünü kolayca artırabilirsiniz.

Kampanyalarınızı duyurmak için sosyal medyayı aktif kullanın, e-posta pazarlama ile avantaj sağlayın

Sevgililer Günü’nde başarılı bir pazarlama stratejisi oluşturmak ve daha yüksek gelir elde etmek için sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıp insanlara ulaşmalısınız. Kampanyalarınızı duyurmak, hedef kitlenizde ilgi uyandırmak veya oluşturduğunuz indirim kuponlarını kullanıcılara ulaştırmak için sosyal medya platformlarını kullanırken, e-posta ve SMS pazarlama gibi tekniklerden de faydalanabilirsiniz. 

14 Şubat için özel indirimler veya avantajlı teklifler sunabilir ve bunları iyi tasarlanmış sosyal medya paylaşımlarıyla hedef kitlenize duyurabilirsiniz. Yaptığınız indirimlerin sınırlı bir süre için geçerli olduğu, ya da markanızın en uygun fiyatlarla satış yaptığı gibi insanları harekete geçirecek mesajlarla, hedeflediğiniz kitleye kolayca ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca müşterilerinizin satın aldıkları ürünler ile çektikleri görüntülerini ve ürün hakkındaki yorumlarını paylaşmasını teşvik ederek, markanıza olan bağlarını güçlendirirken diğer yandan da sayfanızdaki etkileşimi artırabilirsiniz. İçeriklerinizin müşterilerinizin aklında kalmasına yardımcı olacak grafikler ve videolar oluşturabilirsiniz.

Markanızın ruhunu en iyi yansıtan ve vermek istediğiniz mesajı en doğru şekilde aktaracağınız bir dil oluşturun. Sosyal medyanın, markanızın farkındalığını artırmak, müşterilerinizle bağlantı kurmak ve satışlarınızı arttırmak için harika bir araç olduğunu unutmayın. Bu özel günde sosyal medya kanallarını ve e-posta pazarlama yöntemini etkin bir şekilde kullanarak, hedef kitlenize ulaşmanız ve insanların alışveriş deneyimini geliştirerek satışlarınızı artırmanız kolaylaşacaktır.

Müşterilerin soru ve talepleri için ulaşılabilir olun

14 Şubat öncesi yaşanan alışveriş sürecinde, müşterilerinizin farklı soru ve istekleri olabilir. İnsanların, başta kişiselleştirilebilen ürünler olmak üzere pek çok ürün grubunda, sevdikleri kişiye has bir dokunuş veya paketin içine sevimli bir not iliştirme gibi talepleri olacaktır. Bu tarz durumlarda, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamalı ve sorularına hızlı bir şekilde cevap vererek, alışverişlerini en iyi şekilde gerçekleştirmeleri için destek sağlamalısınız. Soru ve şikayet gibi talepleri karşılamak için telefon, e-posta, sosyal medya veya canlı chat benzeri farklı araçlar kullanabilirsiniz.

İyi bir müşteri hizmeti, kullanıcıların memnuniyetini ve markanıza olan sadakatini artırır. Bu alışveriş sürecinde ulaşılabilir olun ve müşterilerin ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap vermeye özen gösterin. Bu sayede alışveriş deneyimini iyileştirerek, insanlara sonraki alışverişlerinde de sizi tercih etmeleri için güçlü bir neden vermiş olursunuz.

Farklı tarz hediye paketi seçeneklerini ücretsiz sunun

Ücretsiz hediye paketi seçeneği sunmak, sadece o alışveriş için güzel bir jest olmanın dışında, müşterinin markanıza sadakat duygusunu da geliştirecektir. Farklı zevklere hitap eden, kaliteli ve şık dokunuşlarla hazırlanmış hediye paketleri ile sevgiyi yayabilir ve bu deneyimi ölümsüzleştirebilirsiniz.

Hızlı teslimat seçeneği ekleyin

Kullanıcılar, aldıkları hediyeyi sevdiklerine en kısa zamanda ulaştırmak ve bu özel anı keyif içinde yaşamak isteyeceklerdir. Bu sebeple, Sevgililer Günü satışlarınızda dikkat etmeniz gereken noktaların bir diğeri de, hızlı teslimat seçeneği olarak karşımıza çıkmaktadır. 

14 Şubat yaklaştıkça yapılan alışveriş ve kargo hizmetlerindeki yoğunluk artacağı için, birtakım aksaklıklar yaşanabileceğini unutmayın. Satış hacminize uygun olarak optimize ettiğiniz kargo planlamanız ile, yaşanabilecek sorunları minimuma indirebilirsiniz.

Sevgililer Günü siparişlerini kullanıcılarınıza iyziShip ile ulaştırın, sınırları aşan bir e-ihracat deneyimi yaşayın!

0 Shares:
İlginizi Çekebilir