Etsy Nedir, Nasıl Çalışır?

Etsy Nedir, Nasıl Çalışır?
Etsy Nedir, Nasıl Çalışır?

7 milyonu aşkın sanal mağaza ve 120 milyonun üzerinde ürüne ev sahipliği yapan platform Etsy nedir? Etsy’de kimler satış yapabilir? 

Uluslararası bir online pazaryeri olarak 2005 yılında kurulan Etsy, el yapımı ürünler ve kişiselleştirilebilir tasarımlarla öne çıkıyor. Her gün milyonlarca insan tarafından ziyaret edilen platformun kullanıcılar için belki de en iyi tarafı, ürün çeşitliliği. Dünyanın her yerinden binlerce farklı çeşit ürün sunan Etsy’de, herkes için bir şeyler var. Gelin Etsy nedir, nasıl çalışır birlikte cevaplayalım!

Etsy Nedir?

Etsy 2005 yılında Rob Kalin, Chris Maguire ve Haim Schoppik isimli üç ortak tarafından Brooklyn, New York’ta kurulan küresel bir pazaryeridir. Tamamen orijinal el yapımı ürünler, antikalar ve sarf malzemeleri odaklı ürünlere ev sahipliği yapar. 

Platformun, kullanıcılar ve satıcılar açısından pek çok avantajı bulunmakta. Kullanıcıların rahatlıkla erişebildiği milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan Etsy, e-ticaret satıcıları için de birçok kolaylık sunuyor. Birkaç dakika içinde mağazanızı açarak, kendi üretiminiz ürünleri kolaylıkla satmaya başlayabilirsiniz. Etsy’de, mağaza açıp satışa başlamak için şirket kurulumuna ihtiyacınız olmasa da, yaptığınız satışlardan fatura kesmek zorunluluğunuz bulunmaktadır. Ancak buradan elde ettiğiniz yıllık gelir 240 bin Türk lirasını aşıyorsa, vergi mükellefi olmanız ve şirket kurmanız gerekmekte. Bu gibi avantajları sayesinde Etsy’nin, özellikle de mikro ihracat yapmak isteyen kişiler için ideal bir pazaryeri olduğunu söyleyebiliriz.

Dünyanın en büyük pazaryerlerinden biri olan Etsy, satışa konan ürünlerin özgün ve el emeği olması konusunda oldukça titiz bir politikaya sahip. Platform, satılan bir ürünün özgünlüğü veya el yapımı olup olmamasıyla alakalı bir şüphe duyarsa; ürünün satışını durdurabilir, ya da satıcının hesabını kapatabilir. Bu yüzden orijinalliğinden emin olduğunuz ürünleri, doğru ve eksiksiz bilgiler ile açıklayarak listelemelisiniz.

Etsy Nasıl Çalışır?

”Etsy nedir?” sorusunu cevaplandırdıktan sonra, sırada Etsy’nin çalışma prensibini ve belli başlı kurallarını öğrenmek var. Satışa sunulan ürünler ile diğer pazaryerlerinden ayrılan Etsy, kendine has sıkı kurallara sahip. Bu platform üzerinden e-ticaret yapmak istiyorsanız, bazı kurallara kesinlikle uymak durumundasınız. “Reselling” yani al-sat olarak tabir edebileceğimiz ticaret modeli, Etsy’de tamamıyla yasaklanmıştır. Üretimi size ait olmayan, satın aldığınız bir ürünü satışa koyamazsınız.

Eğer ürünün tasarımı ya da üretimi size ait değilse, ürünü yapan şahıs veya firmayı dükkan partneriniz olarak belirtmeniz gerekir. Kullanıma hazır bir ürün değil, ürünün tasarlanması için kullanılan materyalleri satacaksanız, ürünü “Craft Supplies” kategorisinde sunmalısınız.

Ürünlerinizi uygun kategorilerde, doğru ve tam açıklamalarla listelemelisiniz. Mağazanıza eklediğiniz her ürün için 0,20$ listeleme ücreti vermeniz gerekmekte. Listeleme ücreti, ürün satılana dek etkindir ve 4 ayda bir yenilenir.

Satışa koyduğunuz ürünleriniz için Etsy içinde reklamlar verebilirsiniz. Ancak kullandığınız ürün görsellerinin de, ürünün kendisi gibi orijinal ve özgün olmasına dikkat etmelisiniz. Etsy’nin satıcı politikası ile alakalı detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

“Etsy nedir ve nasıl çalışır?” sorularını cevaplayarak, platform hakkında basit bilgiler edindik. Etsy’de mağaza açma adımları nelerdir, hangi ürünlerin satışı yasak, Etsy’de ödeme entegrasyonları nasıl yapılır gibi faydalı bilgilere yer vereceğimiz yazı dizimizin ilerleyen bölümlerini takip etmeyi unutmayın!

0 Shares:
İlginizi Çekebilir