Black Friday İndirimleri ile Satışlarınızı Artırmanız İçin 6 İpucu

Black Friday İndirimleri ile Satışlarınızı Artırmanız İçin 6 İpucu
Black Friday İndirimleri ile Satışlarınızı Artırmanız İçin 6 İpucu

“Black Friday nedir, Black Friday ne zaman?” gibi soruları cevapladığımız bir önceki yazımızda, bu günün ne anlama geldiği ve niçin önemli bir etkinlik olduğunu irdelemiştik. Hazırsanız bu yazımızda, yapacağınız birkaç temel dokunuş sayesinde Black Friday indirimleri ile satışlarınızı nasıl artırabileceğiniz hakkında konuşalım.

E-ticaret ile uğraşanlar için yılın belki de en yoğun zamanı geldi çattı! Yurt içi ve yurt dışında milyonlarca insan için yeni yıl alışveriş sezonunun başlangıcı sayılan Black Friday öncesi son hazırlıklar yapılıyor. Çevrimiçi perakende satışların rekorlar kırdığı bu günde, yoğun talebi karşılayabilmek adına hem satıcılar hem kargo firmaları geniş kapsamlı çalışmalarını sürdürüyor.    

Perakende e-ticaret yapıyorsunuz ve Black Friday indirimleri ile satışlarınızı artırmak istiyorsunuz. Kampanyalarınızı müşterilerinize nasıl duyurabilirsiniz, e-ticaret sitenize veya sanal mağazanıza nasıl müşteri çekebilirsiniz, satın alınan ürünlerinizi müşterilere problemsizce ulaştırmanın yolları nelerdir, gelin hep birlikte öğrenelim!

1- İndirimlere mümkün olduğu kadar erken başlayın ve indirimli gün sayısını esnek tutun

Yanlış okumadınız! Ürünlerinizi maksimum karla satabilmek için indirim oranlarında üst limiti belirledikten sonra, küçük çapta indirimler ile belirlemiş olduğunuz limite yavaş yavaş gelebilirsiniz. Bu sayede ürünlerinizi iyi bir kar oranıyla satmaya devam ederken, insanlara da yaptığınız indirimlerin düzenli ve sürekli olduğunu göstererek, mağazanızdan alışveriş yapmaya ikna edebilirsiniz. 

Black Friday ile ilgili arama motoru sonuçlarına baktığımızda, insanların en çok “Black Friday ne zaman, Black Friday kaç gün sürecek?” gibi sorular arattığını görmekteyiz. Black Friday indirimlerini birkaç gün erkenden başlatarak; insanlara acele etmeden, keyifle alışveriş yapabilecekleri bir alışveriş deneyimi sunmanız marka algınıza ve dolayısıyla satışlarınıza olumlu bir etki yapacaktır.

Az önce bahsettiğimiz adıma ek olarak, indirimli gün sayısını artırmak satış hanenize artı yazacaktır. İndirimi tek bir güne sığdırmak, müşterilerinizde “acele etme” ihtiyacı ortaya çıkaracak ve alışveriş deneyiminin kalitesini düşürecektir. Black Friday indirimlerinizi tek bir gün yerine, birkaç güne yayarak bu baskıyı ve dolayısıyla hata yapma riskinizi ortadan kaldırabilir ve satışlarınızda artış gözlemleyebilirsiniz. Örneğin; perşembeyi cumaya bağlayan gece başlatacağınız bir indirimi, pazar gecesine kadar sürdürmek daha çok insanın sizden alışveriş yapmasına olanak sağlayacaktır.

2- Hedef kitlenizi yapacağınız indirimler ile alakalı bilgilendirin

İster e-ticaret siteniz olsun, ister sanal mağazanız, insanlara markanızı tanıtmak ve sunduğunuz avantajları göstermeniz gerekiyor. Markanızın sosyal medya kanallarından yapacağınız ilgi çekici paylaşımlarla hem yeni insanlara ulaşarak takipçi kitlenizi genişletebilir, hem de yeni müşteriler kazanabilirsiniz. Sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra siteniz veya sanal mağazanızda da bilgilendirici bannerlar hazırlayarak ya da sitenize kayıtlı müşterilerinize e-posta göndererek daha çok insanın yaptığınız indirimlerden haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz.

3- E-ticaret sitenize bakım yapın, hızlı ve güvenli bir alışveriş ortamı sağlayın

404 hataları, yavaş açılan görseller, ödeme kısmında ortaya çıkan sorunlar… Kullanıcının alışveriş deneyimini negatif etkileyecek bu tarz problemlerle uğraşmak istemiyorsanız, Black Friday indirimleri öncesi sahip olduğunuz satış kanalı üzerinde son kontrollerinizi yapmanız gerekiyor. Bu yoğun günü sıfır sorun ile kapatmak için yapacağınız basit ama temel bakım ve güncellemelerle, aynı anda birçok kişiye sitenizde rahatça alışveriş yapabilme imkanı sağlayabilirsiniz.

4- Müşterilerinize ek hizmetler sunun, hediyeler gönderin

Black Friday indirimlerinin yaratacağı yoğunluktan dolayı yaşanabilecek aksilikleri göz önünde bulundurun. Unutmayın ki ne kadar hazırlık yaparsanız yapın, pürüz yaşama ihtimaliniz daima var olacaktır.

Ürünün hazırlanması veya müşteriye ulaştırılması süreçlerinde ortaya çıkabilecek problemlere karşı hazırlıklı olun. Bu tip durumlar için müşterilerinize hediye indirim kuponları hazırlamak, aynı üründen hediye etmek gibi çözümler ortaya çıkan problemi çözerken, aynı zamanda müşterinizin zihninde sizinle alakalı olumlu bir intiba bırakacaktır.

5- E-ticaret sitenizi mobil cihazlara uyumlu hale getirin

Sosyal medya kullanımının iyiden iyiye yaygınlaşması ve pazaryerlerinin neredeyse hepsinin mobil uygulama sahibi olması, insanları cep telefonları üzerinden alışveriş yapmaya teşvik etmekte.

Unutmayın ki, günümüzde cep telefonları işlevini çoktan aşmış ve bir iletişim gerecinden öteye geçmiş durumda. Bu sebeple e-ticaret sitenizin mobil uyumlu olması, müşterilerinize kaliteli bir alışveriş deneyimi sunabilmeniz açısından büyük önem taşıyor. Aynı zamanda mobil odaklı reklam ve tanıtım stratejileri belirlemeniz, marka bilinirliğiniz ve satışlarınıza olumlu yönde yansıyacaktır.

6- İyi bir kargo firması, iyi bir alışveriş deneyimi

Ürününüz ne kadar kaliteli ve özel olursa olsun, müşterinize zamanında ulaştıramadığınızda bunun pek bir önemi kalmayacaktır. Black Friday gibi yoğun bir dönemde kargo firmaları talebi karşılamakta zorlanabilir ve kargolarda gecikmeler yaşanabilir.

İhtiyacınız olduğunda ulaşabileceğiniz ve kargonuzu kendi ürünüymüş hassasiyetiyle taşıyan bir kargo firması, e-ticaret serüveninizde başarılı ya da başarısız olmanızda belirleyici faktör olabilir. Satışlarınızı artırma ve global pazarda bir yer edinme niyetiniz varsa; iyziShip’in e-ihracat uzmanları ile görüşüp, e-ihracatın en hızlı ve en kolay yoluyla tanışın!

0 Shares:
İlginizi Çekebilir